logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Unesco Világörökség

Kubai körutazás (1. rész)

KubaHavannai szivar, Cuba libre koktél, csokoládébőrű lányok – általában ez a három kép jelenik meg előttünk, ha Kubára gondolunk.  A karibi ország azonban rengeteg látnivalót rejt: gyarmati kori hangulatos városkák, hatalmas ültetvények és farmok, csábító tengerpart, vízeséssekkel tarkított hegyek, kellemes kifőzdék, piacok és múzeumok kavalkádja várja az idelátogatókat. Az ország az elmúlt tíz-tizenöt évben valóságos turistaparadicsommá vált, ám az egyik legbiztonságosabb hely maradt a térségben. A sziget bebarangolásában tartsanak velünk!

Álomesküvő a tengerparton

tengerparti esküvő, álomesküvő MexikóbanMilyen lehet egy esküvő a lágy tengerparton, Cancúnban vagy a Riviera Maya-n, Kelet-Mexikóban? Alábbi cikkünk a Yucatán-félsziget gazdag kultúrájú vidékére, a nászutasok mesebeli paradicsomába kalauzolja Önöket! Tartsanak velünk!

Koreai maszkos előadás

cheoyongmuJúnius 11-én, du. 17.30 órától különleges színpadi előadást, a koreai cheoyongmut láthatunk a MOM Kulturális Központban. A maszkos, tánccal és versekkel tarkított drámajátékot öt férfi adja elő, amely a konfucianizmus szellemi gyökereiből táplálkozik. A bemutató után kalligráfia performansz veszi kezdetét. A művész egy méteres ecsettel tart bemutatót Hangeul karaktereiből.


A világörökség újabb helyszínei

ősbükkfaÚj helyszínekkel gyarapodott a napokban világörökségünk. Az UNESCO döntése szerint a jordániai Hold-völgye, a Szlovákia és Ukrajna határán lévő ősbükkös, a németországi Fagus-művek, a szudáni Meroé-sziget régészeti területei, a barbadosi Bridgetown és helyőrsége, a Japánban lévő Hiraidzumi térsége, valamint a korabeli Lombardia 568-774 közötti itáliai területei kerültek fel a világörökség listájára.

Tartalom átvétel