logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

halal

Az iszlám vallásról

1,5 milliárd követőjével a Föld második legnagyobb vallása. Szent könyve a Korán, amely Isten kinyilatkoztatását tartalmazza. A judaizmus és kereszténység utódjának tartja magát, ugyanabban az Istenben hisz: Ábrahám, Mózes, Jézus után Mohamedet tartja az utolsó prófétának. Követőinek életvitelét komolyan meghatározza vallásuk. Cikkünkben az iszlám legfontosabb alapelveiről olvashatnak.

A haldoklókat segítik

Magyar Hospice Alapítvány, Dr. Muszbek KatalinMit gondolnak a magyarok a gyógyíthatatlan betegségekről? Hol töltenék el életük utolsó szakaszát? Mitől félnek leginkább, s mennyire ismerik az emberek a hospice ellátást? Ezekre a kérdésekre kereste a választ az a kutatás, amelyet a Magyar Hospice Alapítvány végeztetett el. Dr. Muszbek Katalinnal az Alapítvány vezetőjével beszélgettünk a hospice múltjáról, jelenéről és a kutatás tanulságairól.

Ideje a szólásnak

Nem mindennapi témáról folytattak eszmecserét az Óbudai Társaskörben. Ideje a meghalásnak címmel szerveztek beszélgetést, ahol a halál bizonyos aspektusait járták körül. Ideje volt ez a szólásnak, a hallgatás megtörésének egy olyan témában, amit inkább elhallgatunk, ami tabunak számít társadalmunkban. Szó volt életről, halálról, ezek mibenlétéről, kapcsolatáról és különbözőségéről, testről, lélekről, mulandóságról és az örökkévalóról és még sok egyébről. Az alábbiakban erről a nem mindennapi beszélgetésről olvashatnak.

A NYUGALOM

nyugalom, a hónap témájaA hónap témája: a NYUGALOM 

A buddhista tanítások szerint az egészséghez vezető hat tulajdonság egyike a nyugalom. Ám világunkban szinte ez az, amire a legnehezebben tudunk szert tenni, bármennyire is vágyunk rá. Szorosan összefügg a biztonságérzettel és a szeretettel: csak akkor tudunk nyugodtak lenni, ha nem szorongunk a mindennapi megélhetés és az érzelmi biztonságot nyújtó szeretetkapcsolatok hiánya miatt. Alábbi cikkeinkben a nyugalomról gondolkodunk közösen, s talán tudunk valami kapaszkodót is nyújtani Olvasóinknak, hogy életükben minél több legyen belőle!
 
Tartalom átvétel