logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Művészetek Palotája

Wagner-napok a Művészetek Palotájában

Wagner-napok 2013 BudapestIdén június 8-23. között nyolcadik alkalommal rendezik meg a Budapesti Wagner-napokat a Művészetek Palotájában. A rendezvénysorozaton hét operaelőadást, három Wagner-dokumentumfilmet láthatunk, valamint egy különleges dalestre is sor kerül a zeneszerző kevésbé ismert műveiből. Karmesterek: Fischer Ádám és Vajda Gergely. Fellépnek: Annette Dasch, James Rutherford, Eric F. Halfvarson, Bo Skovhus, Klaus Florian Vogt, Karine Babajanyan, Wiedemann Bernadett, Kovácsházi István, Sebestyén Miklós és Virág Emese.

Te is Noé fia vagy

Virág Melinda 2002-ben kezdett el tánccal foglalkozni. 2005–2006-ban a MU Terminál ösztöndíjasa, 2006-tól a Közép-Európa Táncszínház, 2008 óta pedig az Artus – Goda Gábor Társulatának tagja. Rendszeresen dolgozik együtt neves koreográfusokkal, állandó vendégművésze például Gergye Krisztián Társulatának. Az elismert kortárstánc-művésszel és koreográfussal a MÜPA-ban október 1-én bemutatott Noé fiai című darab kapcsán beszélgettünk.

Noé fiai

A 37. Korunk Zenéje Fesztivál egyik kiemelt produkcióját mutatják be október 1-én a Művészetek Palotájában. A fiatal zeneszerzők munkáit megszólaltató Trio Inception zenekar muzsikájára Virág Melinda kortárstánc-művész és koreográfus „írt táncot”. A Noé fiai – Tánckompozíciók című előadást közös improvizáció előzi meg. A rögtönzés az Institutio – A Trio Inception és Virág Melinda improvizálációja Simone Weil jegyzetei nyomán címet viseli.

 

Tartalom átvétel